Αισθήσεις

Εδω η εμπειρια που αποκτουμε μεσω των αισθησεων παιζει τον πρωτο ρολο. Το ζητουμενο ειναι η αισθητικη απολαυση. Η τεχνη, ο κινηματογραφος, η λογοτεχνια, το θεατρο ακόμα και η μαγειρικη, τα ταξιδια και η (καλη) τηλεοραση δινουν την πρωτη υλη αυτης της ιστοσελιδας

Σάββατο, Ιουλίου 01, 2006

Ο Λοχαγός Αλατρίστε


Arturo Perez Reverte
Ο Λοχαγός Αλατρίστε (El Capitan Alatriste)
Μετάφραση: Δημήτρης Δημουλάς
Έτος πρώτης έκδοσης: 1996
Εκδόσεις Πατάκη

Είδος: Μυστήριο

Ο Λοχαγός Αλατρίστε είναι το πρώτο βιβλίο του Arturo Perez Reverte που ασχολείται με τις περιπέτειες του Diego Alatriste y Tenorio, ενός γεναίου Ισπανού πολεμιστή που πολέμησε στη Φλάνδρα. Οι ιστορίες του συνεχίζονται στην Καθαρότητα του Αίματος και στον Ήλιο της Μπρέντα. Ο Perez θεωρεί ότι τα μυθιστορήματα του είναι ιστορικά όμως εγώ διαβάζοντας τον Αλατρίστε αποκόμισα την αίσθηση ότι πρόκειται για εύπεπτο βιβλίο περιπέτειας εποχής. Το έργο διαδραματίζεται στη Μαδρίτη του 17ου αιώνα και ο συγγραφέας σε μεταφέρει εύκολα σε αυτή. Το βιβλίο διαβάζεται εύκολα και γρήγορα αλλά δεν σου αφήνει κάτι. Ότι πρέπει για να ξεκουραστείς μια καλοκαιρινή μέρα αλλά όχι και το βιβλίο που θα σου αλλάξει τη ζωή.
Ο Λοχαγός Αλατρίστε έχει γυριστεί σε ταινία από τον Agustin Diaz Yanes (Δυο γυναίκες στο πιάτο σας) με τον Viggo Mortensen (ο Αραγκορν από τον Άρχοντα των Δακτυλιδιών) στο ρόλο του Αλατρίστε. Θα κάνει πρεμιέρα στη Βενετία το Σεπτέμβριο και στην Ελλάδα θα προβληθεί στις 5 Ιανουαρίου του 2007.

4 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

<< Home